تغییر رنگ محتویات تخم مرغ

تغییر رنگ محتویات تخم مرغ
یکی از مشکلاتی که در صنعت تولید تخم مرغ وجود دارد لکه دار شدن زرده تخم مرغ است. عوامل مختلفی می توانند بر لکه دار شدن زرده تخم مرغ تاثیر بگذارند .  در طول فصل بهار لکه دار شدن زرده ها افزایش یافته و در فصل های تابستان و پاییز کاهش می یابد.انبار نمودن طولانی تخم مرغ در شرایط نامساعد  نیز سبب افزایش لکه دار شدن زرده می شود.تاثیرجیره بر لکه دار شدن  زرده تخم مرغ کاملا به اثبات رسیده است.استفاده از سطوح بالای کنجاله تخم پنبه در جیره مرغ های تخمگذار به علت وجود مقادیر بالایی از گوسیپول سبب لکه دار شدن زرده تخم مرغ می شود.همچنین ثابت شده است  که استفاده از مقادیر بالایی از برخی مواد افزودنی در جیره مانند نیکاربازین نیز سبب لکه دار شدن زرده تخم مرغ خواهد شد.استفاده از روغن پنبه دانه به علت وجود اسیدهای چرب سیلکوروپن  ( اسید مالوالیک و اسید استر کولیک ) سبب صورتی شدن رنگ سفیده تخم مرغ میشود.تغییر رنگ زرده یا سفیده تخم مرغ از بازار پسندی محصول  می کاهد.لذا توجه به سطوح مجاز خواراکی و همچنینی عوامل موثر بر این عارضه برای افزایش کیفیت تخم مرغ های تولیدی ضروری می باشد.
رنگ زرده :رنگ زرده تخم مرغ از زرد روشن تا نارنجی تیره متغییر است  و مصرف کنندگان مختلف علاقه متفاوتی نسبت به رنگ زرده دارند. برخی از کشورها مانند ایالات متحده رنگ زرد روشن و برخی دیگر  مانند ایران رنگ زرد تیره را ترجیح می دهند.گذشته از سلیقه  مصرف کنندگان,رنگ مانند ایران زرد تیره را ترجیح می دهند.گذشته از سلیقه مصرف کنندگان , رنگ زرده تخم مرغ در صنایع مختلف  نیز دارای اهمیت می باشد.تخم مرغ مورد استفاده در صنایع غذایی اغلب در ظروف مخصوص ریخته شده و سفیده و زرده آن از هم جدا میشود.
ادامه دارد ...

/ 0 نظر / 14 بازدید