روش جوجه کشی از مرغ توسط ماشین جوجه کشی
نویسنده : شرکت گروه صنعتی مینیاتور E.I.G - ساعت ٧:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

روش استفاده از دستگاه جوجه کشی (ماشین جوجه کشی) ساخت گروه صنعتی اسکندری جهت جوجه کشی مرغ

 

راهنمای عمومی جوجه کشی

1-      ابتدا قبل از هر امر محل استقرار دستگاه جوجه کشی را با توجه به شرایط زیر انتخاب نمائئید :

Ø       حداقل دمای محیط دستگاه 18 درجه سانتی گراد و حداکثر آن از 27 درجه سانتی گراد باشد .

Ø       رطوبت محیط بالا تر از 80% نباشد .

Ø       تهویه مناسب داشته باشد ( به طوری که حداقل هر 3 ساعت یکبار هوای کل محل تعویض گردد )

Ø       سطح استقرار دستگاه صاف و بدون شیب باشد .

Ø       عاری از هرگونه گرد و غبار و آلودگی باشد .

2-      دستگاه جوجه کشی (ستر) را 24 ساعت قبل از قراردادن تخم مرغ ها روشن نگهداشته و نکات زیر را کنترل نمائید :

Ø       یک دماسنج مرجع جهت صحت کالبراسیون تهیه نموده و داخل دستگاه قرار دهید .

Ø       از صحت دمای نشان داده شده توسط نمایشگر دستگاه مطمئن شوید .

Ø       در صورت وجود اختلاف دمای بیش از 1 درجه از منوی temp calibr عدد نمایشگر را اصلاح نمایید .

Ø       درون دستگاه تمیز و بدون گرد و غبار باشد .

Ø       از سالم بودن فن ها و هیتر ها مطمئن شوید (فن ها باید به طور دائم کارکنند )

Ø       از مسدود نبودن دریچه های ورود و خروج هوا اطمینان حاصل نمائید .

3-      تخم مرغ ها را تمیز کرده (با استفاده از یک دستمال خشک) و به ترتیب زیر عمل کنید :

Ø       از قراردادن تخم مرغ های ترک خورده و یا بد شکل درون شانه خودداری نمایید .

Ø       تخم مرغ ها را به طوری قرار دهید که سطح تیز آن رو به پایین قرار گیرد .

Ø       برای قراردادن هر نوع تخم پرندگان از شانه مخصوصی که برای آن تهیه شده استفاده نمائید .

Ø       قبل از استقرار شانه ها درون دستگاه، دستگاه را خاموش کنید .

Ø       شانه ها را طوری داخل دستگاه بگذارید که ردیف ها به صورت افقی قرار گیرند تا درهنگام گردش از شانه خارج نشوند .

Ø       پس از اتمام چیدن، درب دستگاه را ببندید و 30 دقیقه تحمل کنید سپس دستگاه را روشن کنید

4-      سه روز مانده به خارج شدن جوجه ها از تخم ، تخم مرغ ها را به ترتیب زیر وارد هچری کنید :

Ø       دمای اطاق محل استقرار دستگاه را به 30 تا 32 درجه سانتی گراد افزایش دهید

Ø       سینی های هچ نباید سرد(30 – 35) باشند این امر موجب ورود شک به تخم مرغ می شود .

Ø       تخم مرغ ها را بدون وارد کردن ضربه و تکان شدید به سینی هچ منتقل کنید

Ø       سینی ها را درون دستگاه قرار داده و دستگاه را روشن کنید

Ø       رطوبت در هچر نباید پائین تر از 75% و بالاتر از 90% باشد

Ø       دمای هچر معمولا 0.5 درجه سانتی گراد پاین تر از ستر می باشد

Ø       باز کردن بیش از حد در دستگاه در 3 روز پایانی موجب نوسان رطوبت شده و میزان هچ را کاهش میدهد .

5-      36 ساعت بعد از خروج اولین جوجه از تخم بهترین زمان برای تخلیه دستگاه می باشد

Ø       در صورتی که دستگاه شما دارای سینی آب است روی آن را با توری فلزی بپوشانید تا مانع ورود جوجه ها شود .

Ø       جوجه ها را تا خشک شدن کامل پر ها از درون دستگاه خارج نکنید

Ø       زود خارج کردن جوجه ها مانع جذب زرده شده و دیر خارج کردن موجب از دست دادن آب بدن جوجه ها  می شود