اصول استفاده از دستگاه جوجه کشی برای جوجه کشی بلدرچین
نویسنده : شرکت گروه صنعتی مینیاتور E.I.G - ساعت ٦:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

مراحل جوجه‌کشی در بلدرچین

روش استفاده از دستگاه های جوجه ساخت شرکت اندیشه سبز برای جوجه کشی از تخم بلدرچین (مراحل جوجه گیری از تخم بلدرچین برای جوجه گیری از تخم بلدرچین )

ستر :

محلی که تخم مرغهای آماده جوجه کشی درون شانه های مخصوص خود در آن قرار گرفته و تا 72 ساعت قبل از خروج جوجه ها با شرایط دمای 37.5 و رطوبت 60% در آن قراردارند.

دما : بهترین دما برای جوجه‌کشی به طور متوسط معادل 37.8-37.2 درجه می‌باشد. کاهش دما منجر به دیرتر خارج شدن جوجه‌ها از تخم‌مرغ می‌شود و افزایش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه‌ها از تخم‌مرغ می‌گردد. درجه حرارت مناسب درماشین های مختلف تا حدودی متفاوت می‌باشد. البته گاهی اوقات حساسیت بالای سنسورها چند دهم بالاتر و یا پایین تر نمایش می دهند که طبیعی می باشد.

 رطوبت: از عوامل اصلی جوجه کشی بوده به طوری که کاهش یا افزایش بیش از حد آن مشکلاتی را در روند جوجه درآوری تولید می کند. در دستگاه های جوجه کشی رطوبت به طرق مختلف(ظرف آب درونی، رطوبت سرد و یا اسپری ریز قطرات آب) تامین میشود. نحوه تامین رطوبت براساس ابعاد و تهویه دستگاه توسط کارخانه سازنده مشخص میگردد، ولی کاربر براساس شرایط محیطی و تجربه می تواند منابع دیگر تامین رطوبت را به دستگاه خود اضافه نماید.

دمای موجود در ماشینهای جوجه‌کشی باعث دی هیدراته شدن (ازدست دادن آب) تخم‌مرغها و تلفات جنین می‌شود. از این روتوجه به رطوبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. از طرفی کاهش رطوبت ماشینهای جوجه‌کشی منجر به افزایش تبخیر و بزرگ شدن کیسه‌های هوایی داخل تخم می‌شود. در نتیجه نوک جوجه زود تر به اطاقک هوایی می‌رسد و مشکل جمع نشدن کامل زرده و عفونت کیسه زرده در جوجه ها مشاهده می شود. همچنین افزایش رطوبت نیزمنجر به وسعت دیر بهنگام کیسه هوا شده و جوجه در این زمان قادر به تنفس نخواهند بود.

تهویه:  طی دوره جوجه‌کشی اکسیژن مورد نیاز جنین توسط منافذ موجود در پوسته تخم‌مرغ تامین می‌شود. دی‌اکسیدکربن نیز از همین منافذ خارج می‌گردد. میزان اکسیژن مورد نیاز جهت رشد جنین حدود21% می‌باشد. به ازای هر1% کاهش میزان اکسیژن 5%میزان جوجه‌دهی کاهش می‌یابد. همچنین عدم خروج دی‌اکسیدکربن و تجمع آن در اطراف تخم‌مرغها منجر به کاهش درصد جوجه درآوری می‌شود. در دستگاه های جوجه کشی پرتابل تهویه توسط دریچه های ورود هوای تازه و خروج هوای آلوده و همچنین فن های تخلیه کننده هوا صورت میگیرد. در برخی از دستگاه ها هوای خنک تازه از دریچه های پایینی وارد شده و بعد از ورد به محوطه هیتر و گرم شدن در دستگاه پراکنده میشود همچنین هوای الوده همراه با هوای گرم به سمت بالای دستگاه رفته و از دریچه های تخلیه خارج می شود. تهویه محل استقرار دستگاه امر مهمی در جوجه کشی می باشد.

چرخش تخم‌مرغها :  هنگام چیدن تخم مرغ ها در شانه انتهای پهن (قسمت کیسه هوایی) رو به بالا و انتهای تیز آن رو به پایین قرار میگیرد . چنانچه این عمل صورت نگیرد سر جوجه در قسمت باریک قرار میگیرد و جوجه در روز پایانی قادر به تنفس نمی باشد. اگر عمل چرخش به طور منظم انجام نگیرد باعث چسبندگی جوجه به پوسته شده و میزان جوجه درآوری کاهش می یابد. عمل چرخاندن موجبات گرم شدن یکنواخت تخم‌مرغها را نیز فراهم می‌کند. این عمل چندین بار در طی روز انجام می‌گیرد. تعداد دفعات چرخش در طی روز حداقل 6-4 بار و در برخی از ماشینهای جوجه‌کشی هر 1ساعت یکبار انجام می‌شود .

هچر :

سه روز باقی مانده، یعنی از روز (21-19 در مرغ و 13 – 17 در بلدرچین) تخم‌مرغها را در داخل دستگاه هچر (جوجه‌گیر) قرار می‌دهند که دمای آن2/37 درجه و رطوبت آن 75% است .

در دستگاه هچر از سه عامل از عوامل چهارگانه مذکور در ستر مورد توجه می‌باشد :   دما، رطوبت، اکسیژن

رطوبت بیشتر در دستگاه هچر به این علت است که بعد از روز 19جنین تنفس دارد، و دی‌اکسیدکربن و آب ترکیب شده و منجر به شکستگی پوسته‌ها می‌شوند. همچنین جنین در روز 19مقداری از کلسیم پوسته را برداشت می‌کند (120میلی گرم در طول 21روز)در طی دوره 21روزه جوجه‌کشی تخم‌مرغها 18 روز در ستر و 3 روز در هچر قرار دارند، زمان انتقال تخم‌مرغها ازستر به هچر به شرایط تخم‌مرغ ها بستگی دارد.در حقیقت زمانیکه 2-1% تخم‌مرغ ها نوک زده شوند زمان انتقال تخم‌مرغ به هچر است .

جهت ورود به وب سایت تخصصی جوجه کشی کلیک کنید.

جهت ورود به وبلاگ تخصصی جوجه کشی کلیک کنید.

جهت کسب اطلاعات کامل در مورد شرکت اندیشه سبز کلیک کنید.

ماشین سازی گروه صنعتی مینیاتور

تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی و ماشین جوجه ساخت شرکت اندیشه سبز

آدرس نمایشگاه دائمی: ارومیه بزرگ راه خاتم انبیا نمایشگاه دائمی شرکت اندیشه سبز

آدرس کارخانه : ارومیه شهرک صنعتی فاز دو توسعه ماشین سازی برادران اسکندری

وبسایت ها :‌

 www.joojekeshi.com

 www.chicken-device.blogfa.com

 ایران ماشین  جوجه کشی 

 دفتر مرکزی فروش

044.32341796
044.32346612
044.32379188

کارشناسان فروش

رضا اسکندری:09143403463
رسول محمودی:09143883380

دفتر فروش تهران

021.66916215
021.66916216

رامین نادری:09125547229
علی حنیفه:09143889129