شرایط نگهدارى از جوجه بعد از خروج تخم

1-      جوجه های تازه ، تا 24 ساعت نیاز به غذا ندارند . بعد از 24 ساعت جوجه ها را از ماشین جوجه کشی خارج نمائید و ابتدا به آنها آب ( بهتر است آب قند باشد ) بدهید و بعد دانه مرغ همراه با کمی ذرت بلغور شده به آنها بدهید .

2-      گرمای هفته اول محل نگهداری جوجه ها باید بین 32 تا 35 درجه باشد . و سپس به تدریج دما را کاهش دهید .

3-      جوجه های کبک نسبت به سرما بسیار آسیب پذیر می باشند و بهتر است تا بیست روز در دمای بین 27 تا 35 درجه نگهداری شوند و کم کم دما را کاهش دهید .

 

راه های تعیین جنسیت جوجه یک روزه

جدا کردن خروس و مرغ در یک روزگی در نژادهای سنگین به دلیل رشد بیشتر خروس از مرغ و احتیاحات غذایی بیشتر خروس در مقایسه با مرغ، نر و ماده از یکدیگر جدا می‌شوند، زیرا در این صورت چنانچه هر دو جنس با هم پرورش داده شوند جیره غذایی متناسب با نیاز مرغ برای خروسها کافی نخواهد بود و جیره غذایی متناسب با نیاز خروس عناصر غذایی زیادتر از حد توصیه برای مرغها را دارا می‌باشد.
در نژادهای سبک یا تخمگذار رشد خروسها در حدی نیست که بتوان از آنها جهت تولید گوشت استفاده کرد. همچنین فقط، جوجه مرغها جهت تخمگذلری استفاده می‌شوند، در نتیجه جوجه خروسها از بین می‌روند و یا در بازاربا قیمت پایین تری به فروش می‌رسند.
در نژادهای دو محصوله نیز بسته به نظر تولید کنندگان خروس و یا مرغ در اختیار آنها قرار می‌گیرد، پس در اینجا نیز تعیین جنسیت ضروری به نظر می‌رسد.

راه‌های تعیین جنسیت

1) آتوسکسینگ: برای مشخص نمودن جنس جوجه‌های یکروزه از صفاتی همچون رشد و یا رنگ پرها استفاده می‌شود.
2) آزمایش کلوآک (روش ژاپنی): از آنجایی که استفاده از رنگ پر و بال و یا رشد پرها مشکل می‌باشد، روش ژاپنی کاربردی‌تر است. در این روش از راه مقعد و وجود برجستگی مقعد در خروسها که مرغها فاقد آن هستند تعیین جنسیت صورت می‌گیرد. برجستگی مقعدی در تمام جوجه‌ها فرمهای متفاوتی دارد و به اشکال دکمه ای، عمودی و سه قلو دیده می‌شود.تشخیص جنسیت در این روش 100% نیست و توجه به نکات دیگر نیز به تشخیص بهتر کمک می‌کند. تعداد کسانی که در این امر تخصص دارند محدود می‌باشد و به همین دلیل دستمزد قابل توجهی دریافت می‌کنند.

 

 

معیارهای موثر در تشخیص جنسیت

 معیارهای مورد توجه جوجه خروس جوجه مرغ

اندازه برجستگی 

بزرگ کوچک

وضعیت برجستگی 

مشخص غیر مشخص

ارتفاع برجستگی  

بلند پهن و مسطح

شکل برجستگی 

گرد نقطه دار

خاصیت ارتجاعی برجستگی 

فنری و ارتجاعی  نرم و سست

رنگ 

تیره و پر رنگ کم رنگ و روشن

باز کردن کلوآک

مشکل  ساده

اندازه کلوآک 

تنگ و خشک گشاد و مرطوب

ظاهر عمومی برجستگی

مشخص و برجسته  مسطح و نرم


 نوک چینی وقطع تاج:
در این قسمت نوک جوجه‌ها را کوتاه می‌کنند رشد نوک در آینده در حدی خواهد بود که مانع صدمه زدن به سایر جوجه‌ها شود. جوجه‌های تخمگذار علاوه بر نوک چینی در یک‌روزگی در مواقع شیوع کانی بالیزم نیز یکبار دیگر نوک چینی می‌شوند. صدمه به تاج در مرغان تخمگذار به خصوص دسته‌ای که در قفس نگهداری می‌شوند در میزان تولید تاثیر گذار هستند. 
انتقال وتحویل جوجه‌های یک روزه:
به مدت 3- 2روز ذخیره زرده به عنوان منبع غذایی جوجه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.در زمینه حمل و نقل جوجه‌ها از محل جوجه‌کشی به محل پرورش باید دقت لازم را نمود، جوجه‌ها پس از قرار گرفتن در محل پرورش باید خیلی سریع به آب و غذا دسترسی یابند.

واکسیناسیون:
واکسنها معمولا پس از خارج شدن جوجه‌ها از جوجه‌کشی و طی دوران پرورش بکار گرفته می‌شوند زیرا بعلت مصونیـتی که از مادر به جوجه منتقل می‌شود در یکی دور روز اول واکسنها بی‌اثر هستند، ولی امروزه در بیشتر موسسات جوجه‌کشی جوجه‌های تخمگذار را بر علیه بیماری مارک واکسینه می‌کنند.

+نوشته شده در ساعت توسط مدیر