اطلاعات دال سیاه (کرکس)

اطلاعات دال سیاه (کرکس)

 

دال سیاه یا کرکس سیاه نوعی لاشخور بزرگ است که در اروپا و آسیا از اسپانیا تا کره می‌زید. این پرنده معمولاً تمام طول سال را در یک منطقه می‌ماند و فقط در مناطقی که از زمستان‌های سخت برخوردارند مهاجرت می‌کند. خوردن طعمه‌های مسموم و کاهش لاشه‌ها در دو قرن اخیر نسل دال سیاه را در بسیاری از کشورهای اروپایی و شمال آفریقا بر انداخته است. امروزه نیز استفاده از موش‌کش‌ها در تبت و زنده‌گیری از طبیعت (برای فروش به باغ وحش) در کشورهای شوروی سابق نسل این حیوان را تهدید می‌کند. در مقابل اقدامات حفاظتی و تغذیه داوطلبانه تعداد دال‌های سیاه را در برخی مناطق افزایش داده‌است، مهمترین نمونه اسپانیا است که جمعیت دال سیاه آن از ۲۰۰ جفت در سال ۱۹۷۰ به ۱۰۰۰ جفت در سال ۱۹۹۲ افزایش یافت. برنامه‌هایی هم برای بازگرداندن این پرنده به دیگر کشورهای اروپایی همچون فرانسه نیز در جریان است.

 

ویژگی‌های جسمی

دال سیاه ۹۸ تا ۱۲۰ سانتیمتر طول دارد، فاصلهٔ میان بال‌هایش ۲۵۰ تا ۳۰۰ سانتی‌متر است و با ۷ تا ۱۴ کیلوگرم وزن یکی از سنگین‌ترین پرندگان قادر به پرواز دنیا و بزرگترین لاشخور بر قدیم است. دال سیاه با پرهای قهوه‌ای مایل به سیاه‌رنگ، جثهٔ بزرگ‌تر و بال‌های بسیار پهنش از دال لاشخور هم‌بوم خویش متمایز می‌شود.

 

اطلاعات بیشتر در : 

 

www.iranjooje.com 

 

www.joojekeshi.com 

+نوشته شده در ساعت توسط مدیر