وبلاگ تخصصی راهنمای جوجه کشی و ماشین جوجه کشی و انواع جوجه ماشینی

روش جوجه گیری از مرغ توسط ماشین جوجه کشی
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٧:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

 

مرغ-روش جوجه کشی از تخم مرغ

                          روش جوجه گیری از انواع تخم مرغ نطفه دار توسط ماشین های جوجه کشی ساخت ماشین سازی برادران اسکندری

روش جوجه گیری تخم مرغ نطفه دار توسط ماشین های جوجه ماشینی ساخت شرکت اندیشه سبز:طول دوره جوجه کشی در مرغ و تخم مرغ 21 روز می باشد .  18 روز اول  آن در ستر و 3 روز آن در هچر می باشد. بعد از خارج کردن تخم مرغ های نطفه دار از یخچال انها را به مدت 6 تا 8 ساعت در دمای معمولی اتاق قرار دهید ؛ دستگاه جوجه کشی را 24 ساعت قبل روشن کرده و دما را روی 38 درجه تنظیم کنید و میزان رطوبت 55 تا 60درصد باشد.تخم مرغ ها به گونه ای در دستگاه قرار دهید که قسمت پهن آنها رو به بالا باشد، در مدت 18 روز اول  میزان چرخش هر ساعت یک بار و میزان حرارت 38 درجه و البته میزان رطوبت 55 تا 60 درصد خواهد بود ، بعد از 18 روز دستگاه را در حالت هچ (هچر) قرار می دهیم و به مدت سه روز میزان رطوبت را به 70درصد و میزان حرارت را به 37درجه می رسانیم در این مدت نیازی به چرخش وجود ندارد،در طی سه روز جوجه ها از تخم بیرون می آیند معمولا در دستگاه های جوجه کشی ساخت ماشین سازی اسکندری چند ساعت بعد از خارج شدن جوجه ها از تخم آنها را از دستگاه خارج می کنند.معمولا بررسی رشدجوجه ها در روز هفتم و چهاردهم جوجه کشی انجام می پذیرد. برای این کار تخم مرغ را در یک اتاق تاریک در مقابل یک لامپ روشن می گیرند . جنین های که زنده باشند به صورت یک لکه تیره با رگهای خونی دیده می شوند و شکل عنکبوتی دارند و با حرکت دادن تخم مرغ جنین نیز حرکت می کند و اگر جنین تلف شده باشد ، فاقد رگهای خونی و به پوسته چسبیده است و یک حلقه صورتی رنگ اطراف آن را گرفته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با دفتر شرکت تماس حاصل فرمایید و یا به وب سایت تخصصی شرکت مراجعه نمایید.

دفتر فروش : 044.32246271.32246272.32246156.32246157

فروشگاه مرکزی : 32341796.32346612. 044.32379188

دفتر فروش تهران : 021.66916215.66916216

 

کارشناسان فروش

توحید قصابی:09144473924

رسول علیزاده:09144485590

رامین نادری:09125547229

رضا اسکندری:09143403463

رسول محمودی:09143883380

اشکان حیدری:09144483188

علی حنیفه:09143889129

وب سایت :www.joojekeshi.com

 

 


 
 
روش جوجه کشی از مرغ توسط ماشین جوجه کشی
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٧:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

روش استفاده از دستگاه جوجه کشی (ماشین جوجه کشی) ساخت شرکت اندیشه سبز جهت جوجه کشی مرغ

 

راهنمای عمومی جوجه کشی

1-      ابتدا قبل از هر امر محل استقرار دستگاه جوجه کشی را با توجه به شرایط زیر انتخاب نمائئید :

Ø       حداقل دمای محیط دستگاه 18 درجه سانتی گراد و حداکثر آن از 27 درجه سانتی گراد باشد .

Ø       رطوبت محیط بالا تر از 80% نباشد .

Ø       تهویه مناسب داشته باشد ( به طوری که حداقل هر 3 ساعت یکبار هوای کل محل تعویض گردد )

Ø       سطح استقرار دستگاه صاف و بدون شیب باشد .

Ø       عاری از هرگونه گرد و غبار و آلودگی باشد .

2-      دستگاه جوجه کشی (ستر) را 24 ساعت قبل از قراردادن تخم مرغ ها روشن نگهداشته و نکات زیر را کنترل نمائید :

Ø       یک دماسنج مرجع جهت صحت کالبراسیون تهیه نموده و داخل دستگاه قرار دهید .

Ø       از صحت دمای نشان داده شده توسط نمایشگر دستگاه مطمئن شوید .

Ø       در صورت وجود اختلاف دمای بیش از 1 درجه از منوی temp calibr عدد نمایشگر را اصلاح نمایید .

Ø       درون دستگاه تمیز و بدون گرد و غبار باشد .

Ø       از سالم بودن فن ها و هیتر ها مطمئن شوید (فن ها باید به طور دائم کارکنند )

Ø       از مسدود نبودن دریچه های ورود و خروج هوا اطمینان حاصل نمائید .

3-      تخم مرغ ها را تمیز کرده (با استفاده از یک دستمال خشک) و به ترتیب زیر عمل کنید :

Ø       از قراردادن تخم مرغ های ترک خورده و یا بد شکل درون شانه خودداری نمایید .

Ø       تخم مرغ ها را به طوری قرار دهید که سطح تیز آن رو به پایین قرار گیرد .

Ø       برای قراردادن هر نوع تخم پرندگان از شانه مخصوصی که برای آن تهیه شده استفاده نمائید .

Ø       قبل از استقرار شانه ها درون دستگاه، دستگاه را خاموش کنید .

Ø       شانه ها را طوری داخل دستگاه بگذارید که ردیف ها به صورت افقی قرار گیرند تا درهنگام گردش از شانه خارج نشوند .

Ø       پس از اتمام چیدن، درب دستگاه را ببندید و 30 دقیقه تحمل کنید سپس دستگاه را روشن کنید

4-      سه روز مانده به خارج شدن جوجه ها از تخم ، تخم مرغ ها را به ترتیب زیر وارد هچری کنید :

Ø       دمای اطاق محل استقرار دستگاه را به 30 تا 32 درجه سانتی گراد افزایش دهید

Ø       سینی های هچ نباید سرد(30 – 35) باشند این امر موجب ورود شک به تخم مرغ می شود .

Ø       تخم مرغ ها را بدون وارد کردن ضربه و تکان شدید به سینی هچ منتقل کنید

Ø       سینی ها را درون دستگاه قرار داده و دستگاه را روشن کنید

Ø       رطوبت در هچر نباید پائین تر از 75% و بالاتر از 90% باشد

Ø       دمای هچر معمولا 0.5 درجه سانتی گراد پاین تر از ستر می باشد

Ø       باز کردن بیش از حد در دستگاه در 3 روز پایانی موجب نوسان رطوبت شده و میزان هچ را کاهش میدهد .

5-      36 ساعت بعد از خروج اولین جوجه از تخم بهترین زمان برای تخلیه دستگاه می باشد

Ø       در صورتی که دستگاه شما دارای سینی آب است روی آن را با توری فلزی بپوشانید تا مانع ورود جوجه ها شود .

Ø       جوجه ها را تا خشک شدن کامل پر ها از درون دستگاه خارج نکنید

Ø       زود خارج کردن جوجه ها مانع جذب زرده شده و دیر خارج کردن موجب از دست دادن آب بدن جوجه ها  می شود


 
 
روش جوجه کشی از شتر مرغ توسط ماشین جوجه کشی
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٧:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

روش جوجه کشی از تخم شتر مرغ توسط ماشین های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز

 

ورود شترمرغ به ایران در حدود ده سال پیش آغاز گردید و در این مدت نتایج بدست آمده از تحقیقات برروی ‏نحوه زیست این پرنده در کشور همگی موید این امر است که پرورش شترمرغ به عنوان یک صنعت سودآور و با آینده‌ای درخشان می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. سعی ما بر آن است تا طی چندین مقاله قسمت‌های مختلف پرورش علمی ‏و عملی شترمرغ را متذکر شویم.‏

                

دوران جوجه کشی 42 روز می باشد. درجه حرازرت دستگاه جوجه کشی 3/36 درجه سانتی گراد و رطوبت در حدود 20 تا 25 درصد است. وزن تخم به طور متوسط در حدود 5/1 کیلوگرم بوده و در پایان دوران جوجه کشی بایستی در حدود 13 تا 15 درصد از وزن تخم کاهش پیدا کند. در غیراینصورت ممکن است مشکلاتی در جوجه در آوری ایجاد گردد. معمولاً تخم ها به مدت یک هفته جمع آوری و در درجه حرارت و رطوبت مناسب نگهداری شده و سپس تخم های بی نطفه از دستگاه خارج می گردند. در روز سی و هشتم تخم ها به هچر منتقل شده و تا زمان خروج از تخم در دستگاه باقی می مانند. بهتر است جهت خشک شدن و فعالیت نسبی پرنده، به او اجازه داد تا به مدت 6 تا 12 ساعت دردستگاه هچر باقی بماند و سپس خارج گردد. بهداشت دستگاه و سالن جوجه کشی بسیار مهم بوده و بایستی حتی الامکان از ورود افراد متفرقه به محیط جوجه کشی خودداری شود. جوجه ها به هنگام تولد وزنی در حدود 700 تا 1000 گرم دارند. بند ناف توسط آیودین ضدعفونی می گردد. کف بینی های هچری نیز باید اصطکاک کافی داشته باشند تا از بازشدن پاها درجوجه جلوگیری به عمل آید. چنانچه جوجه نتواند از تخم خارج شود بایستی به جوجه کمک شود. این امر نیاز به کسب تجربه کافی داشته و هر گونه مداخله عجولانه سبب نتایج منفی درهچ خواهدشد.موقعیت مکانی ساختمان جوجه‌کشی:‏محل قرار گرفتن ساختمان جوجه‌کشی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد، از جمله آنها می‌توان به عدم استقرار ‏هر نوع مزرعه پرورش طیور تا شعاع 500 متری از ساختمان جوجه‌کشی و در ارتباط با گله‌های مولد فاصله ای حدود ‏‏100 متر را اشاره کرد.



 
 
روش جوجه گیری از اردک - روش استفاده از ماشین جوجه کشی برای تولید جوجه اردک
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٧:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

روش جوجه کشی اردک

                                           اردک

طول مدت جوجه کشی در همه اردکها 28 روز است اما تنها در اردک مسکوی 32 تا 35 روز است. در جوجه کشی با دستگاه  4 فاکتور بسیار مهم است: دما , رطوبت , تهویه ,  چرخش.دما در دستگاههای جوجه کشی بزرگ برای تخم اردک در ستر 37.5 تا38 درجه سانتیگراد و در هچر 33 درجه سانتیگراد است , اما برای دستگاه های کوچک دما در هفته اول , دوم , سوم وچهارم به ترتیب ;  38 *  38.5*    39  * 39.5 درجه سانتیگراد می باشد. اگر این تغیرات امکان پذیر نباشد بایستی دما را در 38.8 درجه سانتیگراد تنظیم نمود .رطوبت در دستگاه جوجه کشی برای اردک به مراتب بیشتر از رطوبت مورد نیاز برای تخم مرغ می باشد همچنین رطوبت هچر بایستی  بیشتر از ستر باشد. تخم اردک در ستر روزانه باید 4 بار چرخانده شوند , اما در هچر نیازی به چرخاندن نیست اما بایستی حتما رطوبت را افزایش داد.در روز 4 تا 5 جوجه کشی با انجام عمل کندلینگ می توان تخم های غیر بارور وتخم های دارای جنین مرده را مشخص و از دستگاه خارج نمود. در این زمان تخم سالم به صورت لکه ایی سیاه در بالای تخم و نزدیک اتاقک هوا  که دارای انشعابات و رشته های عروقی می باشد قابل تشخیص است . در صورتی که جنین در این زمان به غشاء پوسته چسبیده باشد  و انشعابات و رشته های عروقی وجود نداشته باشند نشان دهنده مرگ جنین می باشد  , همچنین اگر در هنگام کندلینک تخم در برابر نور به صورت روشن و بدون هیچ گونه لکه ایی باشد  تخم بدون نطفه  وغیر بارور می باشد.همچنین تخم های ترک دار , بد شکل , بسیار بزرگ  وبسیار کوچک را به هیچ وجه در جوجه کشی نبایستی استفاده شود.توجه:جوجه کشی از تخم پرندگان (مرغ, اردک , بوقلمون , ....) در یک دستگاه جوجه کشی به صورت مخلوط و با هم به شدت خودداری نمایید چرا که شرایط جوجه کشی این پرندگان با هم متفاوت می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت زیر مراجعه نمایید.

www.iran-mashin.com

www.joojekeshi.com

 

 


 
 
اصول استفاده از دستگاه جوجه کشی برای جوجه کشی بلدرچین
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٦:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٧
 

مراحل جوجه‌کشی در بلدرچین

روش استفاده از دستگاه های جوجه ساخت شرکت اندیشه سبز برای جوجه کشی از تخم بلدرچین (مراحل جوجه گیری از تخم بلدرچین برای جوجه گیری از تخم بلدرچین )

ستر :

محلی که تخم مرغهای آماده جوجه کشی درون شانه های مخصوص خود در آن قرار گرفته و تا 72 ساعت قبل از خروج جوجه ها با شرایط دمای 37.5 و رطوبت 60% در آن قراردارند.

دما : بهترین دما برای جوجه‌کشی به طور متوسط معادل 37.8-37.2 درجه می‌باشد. کاهش دما منجر به دیرتر خارج شدن جوجه‌ها از تخم‌مرغ می‌شود و افزایش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه‌ها از تخم‌مرغ می‌گردد. درجه حرارت مناسب درماشین های مختلف تا حدودی متفاوت می‌باشد. البته گاهی اوقات حساسیت بالای سنسورها چند دهم بالاتر و یا پایین تر نمایش می دهند که طبیعی می باشد.

 رطوبت: از عوامل اصلی جوجه کشی بوده به طوری که کاهش یا افزایش بیش از حد آن مشکلاتی را در روند جوجه درآوری تولید می کند. در دستگاه های جوجه کشی رطوبت به طرق مختلف(ظرف آب درونی، رطوبت سرد و یا اسپری ریز قطرات آب) تامین میشود. نحوه تامین رطوبت براساس ابعاد و تهویه دستگاه توسط کارخانه سازنده مشخص میگردد، ولی کاربر براساس شرایط محیطی و تجربه می تواند منابع دیگر تامین رطوبت را به دستگاه خود اضافه نماید.

دمای موجود در ماشینهای جوجه‌کشی باعث دی هیدراته شدن (ازدست دادن آب) تخم‌مرغها و تلفات جنین می‌شود. از این روتوجه به رطوبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. از طرفی کاهش رطوبت ماشینهای جوجه‌کشی منجر به افزایش تبخیر و بزرگ شدن کیسه‌های هوایی داخل تخم می‌شود. در نتیجه نوک جوجه زود تر به اطاقک هوایی می‌رسد و مشکل جمع نشدن کامل زرده و عفونت کیسه زرده در جوجه ها مشاهده می شود. همچنین افزایش رطوبت نیزمنجر به وسعت دیر بهنگام کیسه هوا شده و جوجه در این زمان قادر به تنفس نخواهند بود.

تهویه:  طی دوره جوجه‌کشی اکسیژن مورد نیاز جنین توسط منافذ موجود در پوسته تخم‌مرغ تامین می‌شود. دی‌اکسیدکربن نیز از همین منافذ خارج می‌گردد. میزان اکسیژن مورد نیاز جهت رشد جنین حدود21% می‌باشد. به ازای هر1% کاهش میزان اکسیژن 5%میزان جوجه‌دهی کاهش می‌یابد. همچنین عدم خروج دی‌اکسیدکربن و تجمع آن در اطراف تخم‌مرغها منجر به کاهش درصد جوجه درآوری می‌شود. در دستگاه های جوجه کشی پرتابل تهویه توسط دریچه های ورود هوای تازه و خروج هوای آلوده و همچنین فن های تخلیه کننده هوا صورت میگیرد. در برخی از دستگاه ها هوای خنک تازه از دریچه های پایینی وارد شده و بعد از ورد به محوطه هیتر و گرم شدن در دستگاه پراکنده میشود همچنین هوای الوده همراه با هوای گرم به سمت بالای دستگاه رفته و از دریچه های تخلیه خارج می شود. تهویه محل استقرار دستگاه امر مهمی در جوجه کشی می باشد.

چرخش تخم‌مرغها :  هنگام چیدن تخم مرغ ها در شانه انتهای پهن (قسمت کیسه هوایی) رو به بالا و انتهای تیز آن رو به پایین قرار میگیرد . چنانچه این عمل صورت نگیرد سر جوجه در قسمت باریک قرار میگیرد و جوجه در روز پایانی قادر به تنفس نمی باشد. اگر عمل چرخش به طور منظم انجام نگیرد باعث چسبندگی جوجه به پوسته شده و میزان جوجه درآوری کاهش می یابد. عمل چرخاندن موجبات گرم شدن یکنواخت تخم‌مرغها را نیز فراهم می‌کند. این عمل چندین بار در طی روز انجام می‌گیرد. تعداد دفعات چرخش در طی روز حداقل 6-4 بار و در برخی از ماشینهای جوجه‌کشی هر 1ساعت یکبار انجام می‌شود .

هچر :

سه روز باقی مانده، یعنی از روز (21-19 در مرغ و 13 – 17 در بلدرچین) تخم‌مرغها را در داخل دستگاه هچر (جوجه‌گیر) قرار می‌دهند که دمای آن2/37 درجه و رطوبت آن 75% است .

در دستگاه هچر از سه عامل از عوامل چهارگانه مذکور در ستر مورد توجه می‌باشد :   دما، رطوبت، اکسیژن

رطوبت بیشتر در دستگاه هچر به این علت است که بعد از روز 19جنین تنفس دارد، و دی‌اکسیدکربن و آب ترکیب شده و منجر به شکستگی پوسته‌ها می‌شوند. همچنین جنین در روز 19مقداری از کلسیم پوسته را برداشت می‌کند (120میلی گرم در طول 21روز)در طی دوره 21روزه جوجه‌کشی تخم‌مرغها 18 روز در ستر و 3 روز در هچر قرار دارند، زمان انتقال تخم‌مرغها ازستر به هچر به شرایط تخم‌مرغ ها بستگی دارد.در حقیقت زمانیکه 2-1% تخم‌مرغ ها نوک زده شوند زمان انتقال تخم‌مرغ به هچر است .

جهت ورود به وب سایت تخصصی جوجه کشی کلیک کنید.

جهت ورود به وبلاگ تخصصی جوجه کشی کلیک کنید.

جهت کسب اطلاعات کامل در مورد شرکت اندیشه سبز کلیک کنید.

ماشین سازی اسکندری

تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی و ماشین جوجه ساخت شرکت اندیشه سبز

آدرس دفتر : ارومیه خیابان خیام جنوبی جنب پاساژ خرم و نور مجتمع علم جو ماشین سازی برادران اسکندری

آدرس نمایشگاه دائمی: ارومیه بزرگ راه خاتم انبیا نمایشگاه دائمی شرکت اندیشه سبز

آدرس کارخانه : ارومیه شهرک صنعتی فاز دو توسعه ماشین سازی برادران اسکندری

دفتر فروش : 044.32246271.32246272.32246156.32246157

فروشگاه مرکزی : 32341796.32346612. 044.32379188

دفتر فروش تهران : 021.66916215.66916216

 

کارشناسان فروش

توحید قصابی:09144473924

رسول علیزاده:09144485590

رامین نادری:09125547229

رضا اسکندری:09143403463

رسول محمودی:09143883380

اشکان حیدری:09144483188

علی حنیفه:09143889129

www.iran-mashin.com


 
 
روش جوجه گیری از کپک توسط ماشین های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٦:۳٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٥
 

روش جوجه کشی از تخم کپک توسط دستگاه های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز:

 

خلاصه:

تخم نطفه دار کپک را حداکثر می توان دو هفته در دمای 15درجه و در رطوبت 75درصد نگه داری کرد. و در این مدت بهتر است روزی دو بار 45 درجه چرخانده شوند . آن دسته از تخم های کپک که بیش از 14 روز نگه داری می شوند درصد جوجه آوری پایین تری دارند. طول کل دوره جوجه گیری 23 تا 25 روز می باشد ، 20 روز آن در حالت ستر و 3 روز آن در حالت هچر می باشد.   رطوبت در 20 روز اول (ستر)59درصد و دما 37.5درجه می باشد؛ و رطوبت در سه روز آخر 69درصد و دما 36.5 درجه می باشد.دفعات چرخش در 20 روز اول 12 تا 15 بار در روز انجام می پذیرد و در سه روز آخر (هنگام هچ کردن) به چرخش نیازی نیست. سیستم ماشین های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز  به گونه ای است که  پس از در آمدن جوجه ها از تخم معمولا 24 ساعت جوجه ها در دستگاه باقی می مانند تا کاملا خشک شوند.  

 

مشروح اطلاعات در مورد کپک: 

  مقدمه دردنیا گونه های متعددی از کبک وجود دارد که معروفترین آنها عبارتند از: کبک چوکر (Alectoris Chukar) ، کبک صخره ای (Alectoris graeca) و کبک پاقرمز اروپایی (Alectoris rufa) . البته همه کبک ها پاقرمر هستند. گونه های موجود در کشور ما بیشتر از نوع چوکر (Chukar) میباشند. از دیرباز در بسیار ی از کشور ها پرورش و نگهداری پرندگانی از قبیل قرقاول، بوقلمون و کبک، علاوه بر پرورش مرغ جهت تامین گوشت مصرفی انسان به ویژه جهت سلیقه های خاص متداول بوده است. در پاره ای از کشور ها نیز پرورش متراکم تعدادی از پرندگان وحشی نظیر کبک متداول شده است. صنعت تولید و تکثیر و پرورش کبک در ایران حدود سه سال است که توسط تعداد انگشت شماری از دوستداران شکار و طبیعت آغاز شده و دوستان پرورش دهنده موفق به تولید و تکثیر کبک ایرانی نیز گسته اند، و تجارب خوبی در این زمینه کسب کرده اند.

در حال حاضر مزارعی در استانهای فارس، کرمان، سمنان، گلستان و اصفهان به این فعالیت مشغول میباشند. خصوصیات ظاهری کبک پرنده ای است زیبا و خوش خوان که در طبیعت، در دامنه کوهها و شیب های کوهستانی، صخره ها و تپه ماهور ها زندگی میکند. به هنگام احساس خطر، از کوهها به سرعت بالا می دود و معمولا این کار را به پرواز ترجیح میدهد. گوشت این پرنده بسیار خوشمزه و به لحاظ ارزش غذایی نسبت به دیگر طیور از موقعیت ممتازی برخوردار است. این پرنده معمولا دارای پوششی با پرهای خاکستری است و گلولی نخودی رنگ با نوار حاشیه های پهن سیاه بوده و از زیر شکم و پهلو ها خالهای کشیده زیبایی به چشم می خورد. پاها و منقارش سرخ رنگ است و نر و ماده لحاظ شکل ظاهری تفاوت چندتنی با یکدیگر ندارند. کبک نر به طور عمومی بزرگتر از ماده میشود، در حالی که سر ماده بیضی شکل میباشد، هم کبک ماده و هم نر در پشت پاها بر آمدگی شبیه میخ دارند که در نرها برآمدگی بزرگتر میباشد. وزن پرنده نر حدود 540 گرم و وزن ماده حدود 500 گرم میشود. در طبیعت حدود 15-12 عدد تخم میگذارد اما با پیش بینی های خاص این تعداد در بستر به حدود 40 عدد میرسد و این امر از اهمیتی ویطه در پرورش این پرنده و تولید آن برخوردار است. قد پرنده حدود 35 سانتیمتر است و در اواخر زمستان جفت گیری میکند. در این هنگام گله از هم متلاشی شده و هر نر وماده با هم بصورت جفت زندگی میکنند و تا پایان ایام جوجه کشی باهم میمانند و حتی گاهی پرنده نر روی تخم ها میخوابد. گوشت کبک گوشت این پرنده از گوشتهای بسیار سودمند و لذیذ است اگرچه دسترسی به آن حد اقل در حال حاضر درکشور ما برای همه مهیا نیست. ویژگیهای گوشت این پرنده به شرح زیر است : در هر صد گرم گوشت کبک 24.5 گرم آلبومین، 1.4 گرم چربی و حدود 1 تا 1.5 گرم مواد معدنی وجود دارد. وجود مقدار زیادی از مواد معدنی در گوشت کبک نشان دهنده ارزش حیاتی آن است. مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز بدن را تامین میکند. کانی های موجود در گوشت کبک به خوبی جذب بدن میشود و به همین جهت در این زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار میدهد. گوشت کبک برای همه افراد اعم از کودک و سالمند، غذایی سالم و سلامت بخش است. گوشت کبک کمتر تولید اسید اوریک میکند، فعالیت کلیه را افزون میسازد و به دفع سموم بدن یاری فراوان میرساند. باتوجه به این ویژگی ها برای همه افراد و در مورد همه بیماریها، غذایی خوب و موثر است. تکثیر و پرورش تکثیر کبک بطور کلی آسان میباشد. در صورتی که پرنده های سالمی در اختیار داشته باشیم و مدیریت معقولی اعمال شود. اولین نکته گرفتن پرنده هایی است که جهت همین امر در مزارع تکثیر و پرورش تولید شده اند. مطلوب ترین زمان برای علامت گذاری جهت تربیت در طول 72 ساعت نخست خارج شدن از تخم است. اولین مراحل جوجه کشی تربیت الگوهایی هستند برای رام کردن یا پرواز کردن . رام کردن در مورد پرنده های گوشتی نیز صادق میباشد. تشخیص جنسیت در نظر اول کبک نر وماده در رنگ، نشانه و ظاهر عمومی یکسان به نظر میرسند.

اما تفاوتهای آشکار اندکی نیز وجود دارند : پاها اندکی متفاوت هستند. کبک نر پای قویتر و پولکهای منظم تری نسبت به ماده دارد. هر دوی آنها برآمدگی سیخ مانندی در پشت پا دارند ولی این برآمدگی در جنس نر بزرگتر از ماده است. نر ها به طور عمومی بزرگتر از ماده ها هستند. سر نرها گرد و ماده ها بیضی شکل میباشد. گردن کبک نر معمولا باریکتر و سخت تر از کبک ماده است. اگر با راههای فوق موفق به تعیین جنسیت پرنده نشده اید میتوانید به تفاوت آنها از نظر منافذ جنسی متوسل شوید. جفتگیری دو سبک برای جفتگیری کبک ها وجود دارد، آنها میتوانند دو به دو در قفسهای جداگانه جفتگیری نمایند. راه حا ساده تر که زحمت نگهداری را به حد اقل میرساند نگهداری پرندگان نر و ماده به نسبت 1 به 3 یا 1 به 4 و بطور جمعی است. ناگفته نماند که در سیستم جفتگیری دو تایی تعدتد تخم ها حدود 60 عدد و در جمعی حدود 40 عدد در فصل تخم گذاری میباشد. جمع کردن و ذخیره سازی تخم ها در صورت استفاده از آشیانه های دسته جمعی، تخم کبکها باید حد اقل 4 بار در روز جمع آوری شود. تخمها پس از تمیز کردن حد اکثر تا دوهفته در دمای 15 درجه سانتی گراد و رطوبت حدود 75% نگهداری میکنند. و بهتر است روزی دو بار آنها را تحت زاویه 45 درجه بچرخانید. تخمهایی که بیش از 14 روز نگهداری میشوند امکان جوجه شدن کمتری دارند و دو روز دیرتر از تخم بیرون می آیند. طول دوره جوجه کشی پرنده مذکور 25-23 روز می باشد. پس از انتقال جوجه ها به مکانهایی که قبلا بطور کامل ضد عفونی شده است، ابتدا با استفاده از لامپهای حرارتی دمای محل را برای سه روز اول حدود 33 درجه سانتی گراد نگه میداریم و هر سه روز دما را یک درجه کم می کنیم تا به دمای 21 درجه برسد و این دما را تا هنگام جوجه بودن حفظ میکنیم. نور مورد نیاز در طول روز توسط پنجره های تعبیه شده در سالن تامین میشود و در هنگام شب به ازای هر متر مربع 3 – 5/2 وات نور استفاده میشود. دوره رشد پرنده از روز تولد به طور متوسط 5 ماه می باشد که نسبت به مرغ و بلدرچین به 3 برابر میرسد و به همین دلیل قیمت/ظرفیت واحد آن نسبت به دیگر طیور تجاری بالاتر خواهد بود. بعد از 5-4 هفتگی امکان انتقال جوجه به فضای باز سرپوشیده وجود دارد. دوران جوجه بودن جوجه های کبک در نوزادی مانند جوجه های بلدرچین و قرقاول می باشند. جوجه کبکها برای ابتلا به بیماریها و انگلها مستعد هستند. جای غذا و محفظه های آبخوری باید در اولین روز مهیا و بهداشتی شده باشد. آنتی بیوتیک ها و دارو های پیشگیری کننده بسیار مفید هستند. دارو ها را میتوان در آب و غذا و حتی در آبخوری های اتوماتیک و برابر با نسبت های داده شده از سوی تولید کننده مخلوط نمود. جوجه ها برای توده شده بسیار مستعد هستند. این مسئله باید مورد توجه مدیریت مزرعه باشد که دلیل روی هم جمع شدن آنها چیست؟ جوجه ها اگر سردشان باشد یا ترسیده باشند، روی هم جمع میشوند. توجه زیادی به پرنده کنید و ببینید که آنه منطقه راحت خود را بدون ازدحام و تجمع انتخاب کنند. حمام خاک برای اهداف مهمی کارآمد است. این کار به آراستن و صاف کردن پر ها و برطرف کردن انگلهای خارجی کمک میکند. اگر پرندگان از انگلهای خارجی در رنج هستند میتوانید پودر های مخصوص به خاک اضافه کنید.  تغذیه کبکها باید نخستین تغذیه خود را با 28% پروتئین آغاز کنند. این جیره غذایی در طول  سه تا شش هفتگی به تدریج تبدیل به 24% میشود. و سپس تا مرحله بلوغ و دوران نگهداری به 17% میرسد. این پرندگان پس از 24 ساعت خروج از تخم، باید تغذیه را شروع کنند. جیره غذایی مشابه جیره مرغ گوشتی است. میزان احتیاجات غذایی پرنده در جیره پیش دان از لحاظ میزان انرژی حدود kg3100 است.

   واکسیناسیون: معمولا در مراکز تولیدی که در حال حاضر مشاهده میشود تنها از دو نوع واکسن B1 و لاسوتا به شرح زیر استفاده میکنند : ·          واکسن B1 در سن یک هفتگی از طزیق آب آشامیدنی ( پس از تشنگی 4 ساعته) خورانده میشود. ·          واکسن لاسوتا در سن 30 روزگی داده میشود و پس از آن یه صورت ماهینه تکرار میشود.  

منبع: مرجع آموزش جوجه کشی جمع بندی : سایت www.iran-mashin.com


 
 
توضیحات عمومی از دستگاه های جوجه کشی و ماشین های جوجه کشی
نویسنده : شرکت اندیشه سبز - ساعت ٥:٥۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۳/۱٥
 

توضیحات عمومی در مورد نحوه استفاده از ماشین های جوجه کشی در تمامی طیور از جمله مرغ ، غاز ، اردک ، بوقلمون ، بلدرچین ،کپک ،
قرقاول،طوطی ، قناری ، کبوتر و...جوجه کشی به روش مصنوعی (دستگاه جوجه کشی ) به دوبخش تقسیم می شود ؛ الف:ستر ب) هچر

الف)ستر :ستر به حالتی گفته می شود که جنین در داخل تخم در حال شکل گیری و رشدمی باشد در این حالت تخم مطلق به هر نوع طیوری که باشد در فواصل زمانی مشخص باید چرخانده شود.و دما و رطوبت روی میزان خاص با توجه به نوع تخم (بلدرچین ، بوقلمون ،مرغ، کپک ،و...)تنظیم  گردد . همان طور که عنوان شد در حالت ستر جنین در داخل تخم شکل گرفته و رشد می کند ، حالت ستر در طیورمختلف از 19 تا 39 روز به طول می انجامد . چرخش و دمای نسبتا بالا از ویژگی های حالت ستر می باشد لازم به ذکر است که در دستگاه های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبزدر حالت ستر تخم ها داخل شانه های مخصوص درون دستگاه قرار می گیرند.


ب)هچر : حالت هچر یا هچ کردن به زمانی گفته می شود که جنین داخل تخم به شکل تقریبا نهای خود رسیده و در حال خارج شدن از تخم می باشد حالت هچ تقریبا در تمامی طیور 3 تا 5 روز به طول می انجامد.

عدم چرخش ، دمای کمتر نسبت به حالت ستر ، رطوبت بیشتر نسبت به ستر از ویژگی های حالت هچر می باشد. در دستگاه های ساخت شرکت اندیشه سبز تخم ها در حالت هچ کردن
از شانه ها خارج و داخل سبد های مخصوص قرار می گیرند.

برخی از دستگاه های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز دارای دو کابین و دو بخش مجزا برای ستر و هچر هستند . یعنی تخم ها اول در دستگاه ستر قرار می گیرند و هنگام هچ کردن (سه تا پنج روز آخر ) به دستگاه هچر منتقل می گردند. این در حالی است که برخی دیگر از دستگاه های اندیشه سبز به گونه ای طراحی گردیده اند که دارای دو حالت ستر و هچر می باشند، به عبارت دیگر به جای اینکه دو کابین برای دستگاه جوجه کشی طراحی گردد دو حالت ستر و هچر در یک دستگاه تعبیه شده است. در این گونه از ماشین های جوجه کشی دستگاه را اول در حالت ستر و بعد در حالت هچر قرار می دهند .


اینکه دستگاه جوجه کشی دارای دو کابین و یا دو حالت برای ستر و هچر باشند ازلحاظ راندمان تفاوت زیادی ندارد تنها ویژگی که دستگاه دارای دو کابین مجزا دارنداین است که این امکان وجود دارد که دستگاه در تناوب های دلخواه پر از تخم شود یعنیاستفاده کننده می تواند هر روز یا هر هفته هر تعداد تخم که می خواهد داخل دستگاهقرار دهد . این در حالی است که انواع دیگر ماشین های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشهسبز که فاقد ستر و هچر هم زمان هستند باید یک بار پر و یک بار خالی گردند و امکان اینکه که به صورت متناوب داخل آنها تخم نطفه دار برای جوجه کشی قرار دهیم وجود ندارد.


دستگاه های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز از هر نوع باشند (ستر و هچر هم زمان  یا جدا گانه ) امکان جوجه کشی تمامی طیور را دارا می باشند. البته هر یک از طیور ائم از مرغ ، بوقلمون ، بلدرچین ،کپک، غاز ، اردک ، قناری، کبوتر ،قرقاول و... دارای دما و رطوبت و مدت زمان ستر و هچرمخصوص به خود می باشند که می توان آن را در کتب و جزواتی که مخصوص این کار چاپ میگردد مطالعه کرد.

در قسمت پایین این صفحه از سایت اطلاعات کامل در مورد نحوه استفاده از دستگاه های جوجه کشی ساخت شرکت اندیشه سبز برای جوجه گیری از برخی طیور به همراه دما ورطوبت لازم و مدت زمان ستر و هچر عنوان شده است.


اما در مورد پرنده شتر مرغ وضع اندکی متفاوت است. دستگاه های جوجه ماشینی معمولی توانای جوجه گیری  شتر مرغ را ندارند.وباید تغییراتی را در آن اعمال کرد تا توانای جوجه کشی شتر مرغ را داشته باشند این تغییرات به دو بخش تقسیم می شود.1- تمامی طیور در دوران جوجه کشی نیاز به رطوبت
دهی دارند در حالی که تخم شتر مرغ نیاز به رطوبت گیری دارد.2-شکل فیزیکی تخم شترمرغ وضعیت خاصی را در دستگاه طلب می کندکه باید اعمال شود.


دستگاه های جوجه ماشینی مخصوص شتر مرغ ساخت شرکت اندیشه سبز معمولا اندکی گران
تر از دستگاه های معمولی می باشند.

برای ورود به وبلاگ تخصصی دستگاه های تولیدی شرکت اندیشه سبز کلیک کنید.

برای ورود به وب سایت رسمی شرکت اندیشه سبز کلید کنید.

آدرس دفتر: ارومیه خیابان خیام جنوبی جنب پاساژ خرم و نور مجتمع علم جو  ماشین سازی اسکندری

آدرس نمایشگاه دائمی: ارومیه بزرگ راه خاتم النبیا نمایشگاه دائمی محصولات اندیشه سبز

آدرس کارخانه : ارومیه شهرک صنعتی فاز دو توسعه ماشین سازی اندیشه سبز

دفتر فروش : 044.32246271.32246272.32246156.32246157

فروشگاه مرکزی : 32341796.32346612. 044.32379188

دفتر فروش تهران : 021.66916215.66916216

 

کارشناسان فروش

توحید قصابی:09144473924

رسول علیزاده:09144485590

رامین نادری:09125547229

رضا اسکندری:09143403463

رسول محمودی:09143883380

اشکان حیدری:09144483188

علی حنیفه:09143889129